Letovanja trenutno potekajo nemoteno in otroci uživajo kot vsako leto, kljub situaciji, zaradi katere so nekatere aktivnosti prilagojene. Kot veste, mora vsak otrok s sabo prinesti izjavo, ki jo bomo do odhoda verjetno morali še posodobiti, saj vsak dan spremljamo novosti na področju širitve okužb. S sabo morajo imeti tudi maske, katere obvezno nosijo na avtobusu. V domu pa imamo tudi poostrene higijenske ukrepe, tudi kar se tiče osebja in druženja z “zunanjim svetom”. Tako, da naredimo res največ kar lahko, da je za varnost poskrbljeno.

Skupnost, vodstvo in tradicija naredijo kolonije z ZPM Moste tako posebne! Spodbujanje vodstvenih sposobnosti in občutka za skupnost sta pomemben del ZPM Most že 67 let. Naši vzgojitelji, so hkrati najstarejši obiskovalci letovanj, ki načrtujejo in vodijo številne dogodke in posebne tradicije in večerne aktivnosti.

Na ZPM Moste učimo z zgledom. Menimo, da je enako pomembno, da se mladi naučijo vodenja in da jih naučimo, kako biti odgovorni. Mlajši kolonisti se te veščine naučijo, ko opazujejo starejše koloniste, kako tolažijo prijatelja in kako prevzamejo pobudo. Pri nas boste pogosto opazili starejšega kolonista, ki pomaga mlajšemu nositi pladenj v jedilnici ali nosi njegov SUP do plaže.

Pri nas se vzgojitelji veliko pogovarjajo z otroki in med seboj, da bi lahko vselej zagotovili najboljše poletje za vse.

POLETNE KOLONIJE

Obnovljena obmorska vila v Zambratiji je nameščena v parku z visokimi borovci, zelenicami in igrišči za nogomet, košarko, rokomet, odbojko na mivki, mizami za namizni tenis. Velik park nudi naravno senčko in ohladitev ter popoln oddih s športnimi dejavnostmi za otroke in mladostnike. Dom ima tudi urejeno plažo.

PROGRAM IN DEJAVNOSTI

07:00    Zmigaj in razgibaj se! Jutranja telovadba za tiste, ki želijo.
08:00    Sončni žarki nas že zbujajo…
08:20    Zajtrkuj kot kralj! 
09:00    Skupinski zbor vseh kolonistov: Kdo najglasneje zapoje himno? Kdo ima rojstni dan? Kdo je včeraj zmagal? Kaj se bo pa danes dogajalo? Ugani kdo ti piše v hitro pošto!
09:15    Jutranje dejavnosti – šport (turnir v nogometu, košarki, odbojki, balinčkanju, namiznem tenisu…), učenje plesa, slack-line, badminton…
10:00    Lovljenje sončnih žarkov na plaži: vodne igre, vožnja s kanujem, nabiranje školjk, izdelovanje peščenih gradov, šola plavanja, odbojka na mivki…
12:30    Ljubezen gre skozi želodec – čas za kosilo 
13:30    Naberimo si moči! Umirjeni kotički: igranje družabnih iger, risanje, ring-ring: mami, oči 
14:30    Dejavnosti – ustvarjalne delavnice in športni turnirji. Malica.
16:00    Čas za vodne igre – SUPanje, odbojka na mivki, ustvarjanje s školjkami.. in sladoled!
19:00    Mmm, komaj čakam na večerjo
20:00    Večerni programi: Minuta do zmage, Zmenkarije, Igre brez meja, Lov na skriti zaklad, aktualni tematski kviz, Talenti, Sanjska poroka, tematski plesi. Izlet v Umag z vlakcem.
21:00    Spet čarobna se noč je spustila, (mlajši) 
22:00    domišljija kar krila je dobila… (starejši)


CENIK ZA LETO 2020:

Letovanje za otroke s stalnim prebivališčem v MOL ali občini Ig: 305,00 € (213, 50€ za 7 dnevno)
Letovanje za otroke s stalnim prebivališčem v drugih občinah v Sloveniji: 330,00 € (231, 00€ za 7 dnevno)
Zdravstveno letovanje za otroke s stalnim prebivališčem v MOL ali občini Ig: 47,30 € (33,11 € za 7 dnevno)
Zdravstveno letovanje za otroke s stalnim prebivališčem v drugih občinah v Sloveniji: s seznama*: 72,30 €  (50,61 € za 7 dnevno).

Cena vključuje: 7x oziroma 10 x polni penzion, avtobusni prevoz (iz Ljubljane), spremljevalce, program, nezgodno zavarovanje in DDV.

Za več informacij pišite na prijave@zpmmoste.net ali pokličite 08 205 82 09.


TERMINI 2020:

Otroka prijavite s klikom na želeno izmeno. Prijava velja le za prijavo na izmeno in ne velja kot rezervacija zdravstvenega letovanja!

1. IZMENA 26. 6. – 3. 7. 2020
2. IZMENA 3. 7. – 13. 7. 2020
3. IZMENA 13. 7. – 23. 7. 2020
4. IZMENA 23. 7. – 2. 8. 2020 – avtobus sreče
5. IZMENA  2. 8. – 12. 8. 2020
6. IZMENA 22. 8. – 31. 8. 2020

*Št. mest je bilo posodobljeno, 15.6. ob 16:00

Letos bodo vse izmene primerne za osnovnošolce od 6 do 15 let. V kolikor otroka že poznamo – je hodil tudi prejšnja leta, je lahko tudi starejši.

POMEMBNO!
Vpis za humanitarna letovanja ni možen – predloge nam posredujejo direktno šolske svetovalne službe. Spletnega obrazca za humanitarna letovanja ne izpolnjujte!
Vse prošnje obravnava Komisija za humanitarna in subvencionirana letovanja v začetku junija. Obvestimo vas po telefonu.


ZDRAVSTVENO LETOVANJE (subvencija ZZZS) – POLNO!

Zdravstveno letovanje je namenjeno vsem otrokom, ki pogosteje obolevajo in je subvencionirano s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Pogoj je zdravstveni predlog, ki ga lahko pridobite pri otrokovem osebnem zdravniku. Do zdravstvenega letovanja je upravičen otrok, ki je bil pogosteje bolan in ima to zabeleženo v medicinski dokumentaciji ali je bil večkrat hospitaliziran.

Predloge za zdravstvena letovanja sprejemamo do zapolnitve mest za zdravstveno letovanje.

KAJ STORITI?

Od 5.6.2020, bodo zdravniki prejeli predloge.

Ko bodo predlogi v obtoku, se oglasite pri zdravniku, ki vam, če izpolnjujete pogoje, izpolni Predlog za zdravstveno letovanje. Obrazec POPOLNOMA izpolnite in podpišete!

Popolnoma izpolnjen in podpisan zdravstveni predlog lahko, do zapolnitve mest prinesete, v naš nabiralnik na Proletarsko 1 ali prinesete v pisarno 305. Glede zasedbe mest šteje datum prispetja predloga. Število zdravstvenih letovanj (subvencija ZZZS) je omejeno. Vsako leto imamo več prošenj kot je razpisanih mest.

Pri nas lahko letujejo zdravstveno otroci s stalnim prebivališčem v občinah: MOL, Brezovica, Dobrova, Dol pri Ljubljani, Horjul, Ig, Medvode, Notr.Gorice, Polhov gradec, Smlednik, Strahovica, Škofljica, Velike Lašče, Vodice. Trenutno smo prejeli že 175 predlogov (od skupno 175). Posodobljeno 11.6. ob 12:36. V čakalni vrsti preko 20.

Ter iz občin: Kamnik, Komenda (skupno lahko sprejmemo 16 predlogov), Vrhnika, Log-Dragomer, Borovnica (skupno lahko sprejmemo še 9 predlogov) . V kolikor ste iz teh občin lahko zdravstvene predloge pošljete po pošti.

Letos žal nismo prejeli mest za zdravstveno letovanje otrok iz občin Grosuplje, Ivančna Gorica, Višnja Gora, Šmarje Sap.

Nepodpisane in pomanjkljivo izpolnjene predloge bomo poslali nazaj.


PRIJAVE PREKO SPLETA smo odprli 1.6.2020, tako da se prijavite preko zgornje povezave še na želen termin, zdravstveni obrazec pa priložite naknadno.