Skupnost, vodstvo in tradicija naredijo kolonije z ZPM Moste tako posebne! Spodbujanje vodstvenih sposobnosti in občutka za skupnost sta pomemben del ZPM Most že 67 let. Naši vzgojitelji, so hkrati najstarejši obiskovalci letovanj, ki načrtujejo in vodijo številne dogodke in posebne tradicije in večerne aktivnosti.

Na ZPM Moste učimo z zgledom. Menimo, da je enako pomembno, da se mladi naučijo vodenja in da jih naučimo, kako biti odgovorni. Mlajši kolonisti se te veščine naučijo, ko opazujejo starejše koloniste, kako tolažijo prijatelja in kako prevzamejo pobudo. Pri nas boste pogosto opazili starejšega kolonista, ki pomaga mlajšemu nositi pladenj v jedilnici ali nosi njegov SUP do plaže.

Pri nas se vzgojitelji veliko pogovarjajo z otroki in med seboj, da bi lahko vselej zagotovili najboljše poletje za vse.

POLETNE KOLONIJE

Obnovljena obmorska vila v Zambratiji je nameščena v parku z visokimi borovci, zelenicami in igrišči za nogomet, košarko, rokomet, odbojko na mivki, mizami za namizni tenis. Velik park nudi naravno senčko in ohladitev ter popoln oddih s športnimi dejavnostmi za otroke in mladostnike. Dom ima tudi urejeno plažo.

PROGRAM IN DEJAVNOSTI

07:00    Zmigaj in razgibaj se! Jutranja telovadba za tiste, ki želijo.
08:00    Sončni žarki nas že zbujajo…
08:20    Zajtrkuj kot kralj! 
09:00    Skupinski zbor vseh kolonistov: Kdo najglasneje zapoje himno? Kdo ima rojstni dan? Kdo je včeraj zmagal? Kaj se bo pa danes dogajalo? Ugani kdo ti piše v hitro pošto!
09:15    Jutranje dejavnosti – šport (turnir v nogometu, košarki, odbojki, balinčkanju, namiznem tenisu…), učenje plesa, slack-line, badminton…
10:00    Lovljenje sončnih žarkov na plaži: vodne igre, vožnja s kanujem, nabiranje školjk, izdelovanje peščenih gradov, šola plavanja, odbojka na mivki…
12:30    Ljubezen gre skozi želodec – čas za kosilo 
13:30    Naberimo si moči! Umirjeni kotički: igranje družabnih iger, risanje, ring-ring: mami, oči 
14:30    Dejavnosti – ustvarjalne delavnice in športni turnirji. Malica.
16:00    Čas za vodne igre – SUPanje, odbojka na mivki, ustvarjanje s školjkami.. in sladoled!
19:00    Mmm, komaj čakam na večerjo
20:00    Večerni programi: Minuta do zmage, Zmenkarije, Igre brez meja, Lov na skriti zaklad, aktualni tematski kviz, Talenti, Sanjska poroka, tematski plesi. Izlet v Umag z vlakcem.
21:00    Spet čarobna se noč je spustila, (mlajši) 
22:00    domišljija kar krila je dobila… (starejši)


CENIK ZA LETO 2020:

Letovanje za otroke s stalnim prebivališčem v MOL ali občini Ig: 305,00 € (213, 50€ za 7 dnevno)
Letovanje za otroke s stalnim prebivališčem v drugih občinah v Sloveniji: 330,00 € (231, 00€ za 7 dnevno)
Zdravstveno letovanje za otroke s stalnim prebivališčem v MOL ali občini Ig: 47,30 € (33,11 € za 7 dnevno)
Zdravstveno letovanje za otroke s stalnim prebivališčem v drugih občinah v Sloveniji: s seznama*: 72,30 €  (50,61 € za 7 dnevno).

Cena vključuje: 7x oziroma 10 x polni penzion, avtobusni prevoz (iz Ljubljane), spremljevalce, program, nezgodno zavarovanje in DDV.

Za več informacij pišite na prijave@zpmmoste.net ali pokličite 08 205 82 09.


TERMINI 2020:

Otroka prijavite s klikom na želeno izmeno. Prijava velja le za prijavo na izmeno in ne velja kot rezervacija zdravstvenega letovanja!

1. IZMENA 26. 6. – 3. 7. 2020
2. IZMENA 3. 7. – 13. 7. 2020 še 25 prostih mest
3. IZMENA 13. 7. – 23. 7. 2020 še 12 prostih mest
4. IZMENA 23. 7. – 2. 8. 2020 – avtobus srečeše 25 prostih mest
5. IZMENA  2. 8. – 12. 8. 2020 še 34 prostih mest
6. IZMENA 22. 8. – 31. 8. 2020

Letos bodo vse izmene primerne za osnovnošolce od 6 do 15 let. V kolikor otroka že poznamo – je hodil tudi prejšnja leta, je lahko tudi starejši.

POMEMBNO!
Vpis za humanitarna letovanja ni možen – predloge nam posredujejo direktno šolske svetovalne službe. Spletnega obrazca za humanitarna letovanja ne izpolnjujte!
Vse prošnje obravnava Komisija za humanitarna in subvencionirana letovanja v začetku junija. Obvestimo vas po telefonu.


ZDRAVSTVENO LETOVANJE (subvencija ZZZS)

Zdravstveno letovanje je namenjeno vsem otrokom, ki pogosteje obolevajo in je subvencionirano s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Pogoj je zdravstveni predlog, ki ga lahko pridobite pri otrokovem osebnem zdravniku. Do zdravstvenega letovanja je upravičen otrok, ki je bil pogosteje bolan in ima to zabeleženo v medicinski dokumentaciji ali je bil večkrat hospitaliziran.

Predloge za zdravstvena letovanja sprejemamo do zapolnitve mest za zdravstveno letovanje.

KAJ STORITI?

Trenutno zdravniki še nimajo predlogov. Kdaj bodo predloge dobili, bomo napisali, takoj ko bo znano!

Ko bodo predlogi v obtoku, se oglasite pri zdravniku, ki vam, če izpolnjujete pogoje, izpolni Predlog za zdravstveno letovanje. Obrazec POPOLNOMA izpolnite in podpišete!

Kako boste predlog lahko oddali, bomo javili v kratkem.

PRIJAVE PREKO SPLETA smo odprli 1.6.2020, tako da se prijavite preko zgornje povezave še na želen termin, zdravstveni obrazec pa priložite naknadno.

V kolikor ste iz drugih občin, ki ne spadajo pod LJUBLJANSKE občine (torej če spadate pod Kamnik, Vrhniko, Grosuplje in ostale napisane ob teh občinah) nam lahko POPOLNOMA izpolnjen – in podpisan! (tudi iz vaše strani!) pošljite po pošti na naš naslov Proletarska 1, Ljubljana.

Število zdravstvenih letovanj (subvencija ZZZS) je omejeno. Vsako leto imamo več prošenj kot je razpisanih mest (predvsem iz območja Ljubljane).